Kleuteronderwijs

Het is belangrijk dat de kinderen zich goed en veilig voelen in de klas. Een kind moet graag naar school komen en heeft de tijd nodig om te wennen.
Het is pas als de kinderen zich goed, veilig en geborgen voelen bij de juf, dat ze vertrouwd geraken met de andere kleuters, de klas en het materiaal. Op deze manier kan uw kind zich optimaal ontwikkelen. Uw kind wordt begeleid naar het zelf ontdekken, experimenteren, denken, voelen, leren, uitproberen en beleven.

In de kleuterklas staan het aanleren van vaardigheden en attitudes centraal. Vaardigheden worden aangeleerd door te doen en te proberen. Kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd met verschillende materialen die zo dicht mogelijk bij hun eigen leefwereld liggen. Aansluitend op projecten en thema’s gaan we met de kinderen op uitstap naar musea, voorstellingen en maken leerwandelingen.

Op een speelse manier leren de kinderen reeds over aanvankelijk rekenen, taal en wereldoriƫntatie. Beweging is ook een belangrijk aspect, een leerkracht komt naar school om turnles te geven aan de kinderen, dit bevordert de motoriek.

Kom gerust eens een kijkje nemen, onze deuren staan altijd open!