.

Icarus, is dat niet die zoon van Daedalus, die te dicht bij de zon vloog, zijn vleugels schroeide en neerstortte in zee? Dalton, is dat niet één van die onverbeterlijke boevenbroers uit Lucky Luke? Hmmm… beetje vreemde naam voor een basisschool, niet?

Toch niet!

Niet als je weet dat “dalton” staat voor een unieke, originele visie op onderwijs. Een visie waarin leerlingen zelf “eigenaar” zijn van hun leerproces waardoor hun betrokkenheid en intrinsieke motivatie exponentieel groeit. Een visie gebaseerd op 5 pijlers: zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie. Ultieme doel? Kinderen helpen zich te ontplooien tot mondige, kritische wereldburgers. Daar waar Icarus aan overmoed ten onder ging, leren wij de kinderen omgaan met de risico’s van de zon!

De Kleine Icarus’ was in 2007 de enthousiaste eerste, maar kreeg ondertussen ruimschoots navolging: momenteel groeien en bloeien er al 17 daltonscholen in Vlaanderen.

Wij heten u welkom in een relatief kleine, warme GO! school, met 200 kinderen en een divers, enthousiast team, waar iedereen elkaar kent en helpt. Met een gemiddelde van 22 leerlingen per klas scheppen we ruimte voor individuele zorg, differentiatie en gelijke kansen.

Bovendien is de school zeer bereikbaar: gelegen aan de stadsring van Gent, vlakbij het Citadelpark (onze tuin) en op een boogscheut van het Sint Pietersstation.

Welkom!

 

Wij zijn lid van de Scholengroep Gent
Vlieg mee met ‘De Kleine Icarus’!